EA Digital Federation

Notícias de radioafición


español
català
euskara
galego
english
français
usa 2024-07-12 You are here: Home News Radioaficionados, Emergencias, Barcelona

Radioaficionados, Emergencias, Barcelona

Como si de un título de película se tratara, presentamos hoy la opinión que el consistorio de la ciudad condal tiene sobre estos temas, siguiendo la dinámica municipal de pregunta y respuesta típica en estos casos. A la vista de lo expuesto, ¿podemos quedarnos tranquilos como radio­aficiona­dos? ¿Y como ciudadanos? Lee y juzga tu mismo. (texto en catalán)


(traducción al castellano)

Extracto del Acta de la Comisión de Seguridad y Movilidad del Ayun­ta­mien­to de Barcelona del 21/10/2010 (pág. 26):

d) Preguntes

Del Grup Municipal CiU:

13.- (M0711/11578) Preveu l'actual Govern municipal l'establiment d'algun mecanisme de cooperació o col·laboració amb el col·lectiu de radioaficionats de Barcelona en situacions d'emergència?

El Sr. BLASI exposa que en aquest cas s'interessen per un col·lectiu molt concret, que és el dels radioaficionats. Informa que, a través de diferents converses mantingudes amb la Federació Espanyola de Radioaficionats, que malgrat tenir seu a Sabadell compta amb un gran nombre d'usuaris que són de la ciutat i que exerceixen aquesta afició a Barcelona, aquesta federació s'oferia per ser d'utilitat en moments de crisi, en què les comunicacions són difícils, així com en d'altres ocasions; i no només a la ciutat de Barcelona, sinó també a Catalunya i a d'altres països.

La Sra. ESCARP manifesta que per una qüestió bàsicament històrica les competències en matèria de radiofreqüencia no estan transferides i que la col·laboració ja existent en matèria de protecció civil s'efectua a través de la xarxa REMER, la xarxa d'alertes d'emergències, formada per radioaficionats de tota Espanya que col·laboren amb els serveis oficials de Protecció Civil quan tenen lloc circumstàncies excepcionals que ho justifiquin. Especifica que aquesta xarxa, d'acord amb el que està establert, està a disposició de qualsevol organisme oficial que la necessiti i diu que, consegüentment, no necessiten firmar cap protocol. Fa palès que la xarxa, d'acord amb la Direcció General de Protecció Civil de l'Estat, demanava ser transferida, atès que les competències de protecció civil estan transferides a Catalunya. Conclou proposant demanar, a través del Centro de Coordinación Operativo, que utilitzin la xarxa REMER i tirar endavant l'oferiment. Afirma que l'àmbit de cent quilòmetres de la ciutat de Barcelona dificulta aquest servei; amb tot, indica que el tenen a disposició en tots els programes de Protecció Civil i que l'únic que cal fer és trucar la Subdelegació del Govern i entrar a la comunicació d'emergència que sigui necessària. Per acabar, informa que segons Protecció Civil de Barcelona, i de Catalunya, actualment, el funcionament de les xarxes d'informació fa cada vegada menys necessària la xarxa REMER, sobretot en un àmbit urbà. Tanmateix, diu que està a disposició i s'en pot fer ús sempre que sigui necessari.

El Sr. BLASI comenta que, en qualsevol cas, els han traslladat aquesta possibilitat, i els passaran les dades de contacte per tal que l'Ajuntament compti amb aquest col·lectiu. Així mateix, demana que s'insisteixi, que si es tracta d'una competència que pot ser transferida, que la trasfereixin d'una vegada.

Es dóna per tractada.


Share on: facebook twitter
la boutique del packet
Members' corner

Nombre: Ràdio Club Barcelona
Indicativo: EA3RKB
Sede: Barcelona
Contacto: ea3rkb@fediea.org
Tel.: 932183967 - 938880099
Fundación: 1979
Cuota: 10 €/año
Hitos: cursos presenciales para la obtención de la licencia, boletines RCB, Concurso de HF Sant Jordi, Diploma Permanente, miembro fundador de la ACRE, asociación miembro de FEDI-EA expediciones, demostraciones, BBS de packet radio, Congreso SYSEA'99.

La foto de archivoValid HTML 4.01 Transitional

Powered by iSolucions


Copyright © 1992-2024 EA Digital Federation (FEDI-EA)