noticias
Amateur radio news... (cont.)

Com la ràdio pot ajudar al Tercer Món nuevo

Proyecto Sahara A través de Radioaficionats Sense Fronteres, una ONG especialitzada en cooperació pel desenvolupament, canalitzem tant voluntaris com reciclatge d'equips vells de ràdio, que així tenen una segona vida útil a països on el temps que es guanya en les comunicacions remotes pot marcar la diferència entre la vida i la mort.

El Sàhara Occidental, oficialment RASD (República Àrab Saharaui Democràtica), ha estat el lloc on s'han posat en marxa els darrers dos projectes: establiment d'un enllaç WiFi de 2 Km i instal·lació d'equips en dos cotxes i una estació fixa al Camp de Refugiats de Rabuni, la zona a on viuen els "habitants de la sorra". Un dels participants a l'expedició estarà entre nosaltres per comentar-nos la seva vivència.

Sense Internet ni mòbil, com t'ho faries per comunicar-te amb els teus amics? nuevo

SMS, MMS, Chat, Messenger, Email, Skype, etc., ja formen part de la teva vida, però si un dia fallen, què? T'agradaria conèixer alternatives de comunicació? Tanmateix, són tecnologies que no cal desaprofitar quan tot va bé i, sens dubte, els radioaficionats hem sabut convertir Internet en un gran aliat, per molts motius: facilitat de trobar i publicar informació, enllaços de veu (VoIP), etc. Vina a conèixer totes les possibilitats de relació entre aquests dos móns.

Taller de telegrafia: el codi Morse nuevo

CW key Descobreix l'encant i la senzillesa d'aquest sistema de transmissió sense fils tant antic, però tant efectiu, i envia els teus primers missatges a distància. Inventat al segle XIX, encara avui és molt popular entre els radioaficionats, doncs el consideren el millor mode quan les condicions són adverses: soroll, senyals débils, equips espatllats, etc. Un sò curt (representat per un punt), un sò llarg (ratlla) i el silenci són els elements bàsics d'aquest alfabet. Sabries donar el teu nom en Morse? I el famós SOS de l'enfonsament del Titànic? O desxifrar el senyal que emet l'aeroclub de Sabadell a 367 KHz AM?

Caça de la guitlla: on s'amaga el transmissor? nuevo

antena Aquesta és una manera divertida d'aprendre, tot jugant, alguns principis bàsics sobre el comportament de les ones de ràdio. Segur que a la tele has vist quan els biòlegs intentent localitzar alguns animals als quals, previament, els hi havien col·locat un collar transmissor. Doncs en això consisteix la "caça de la guitlla" o guineu: en trobar-la. I és força llesta la punyetera! No deixaràs que se t'escapi a tu, oi?

Entrevista a Ràdio Sabadell 94.6 FM nuevo

Ràdio Sabadell 94.6 FM La radioafició fou protagonista d'excepció a l'emissora local fa uns mesos, ja que va comptar, en els seus estudis, amb la presència del President de la Federació Digital EA. L'objectiu no era un altre que acostar aquest hobby als seus oients i, potser, trencar algun mite, evitant excessius tecnicismes. L'entrevista, accesible per internet, té una durada de vint-i-cinc minuts.

Taller de construcció d'antenes: el dipol nuevo

logo DIGICLUB El dipol és una antena molt bàsica, però efectiva, que podem fer nosaltres mateixos amb només dos troços de fil de coure i un cable coaxial. Vols provar-ho? Alguns exemples útils: per la freqüencia de Ràdio Sabadell cada troç de fil de coure hauria de ser de 75 cm, i pel canal 39 de la TDT (614-622 MHz) amb 11,5 cm per banda n'hi hauria prou. En canvi, per la freqüencia de radioaficionats de 7 MHz, necessitariem 10,10 m per cada costat!!!

La Generalitat entra al món dels Radioaficionats nuevo

Generalitat de Catalunya Des de l'any 2008 els membres de la Federació Digital EA estem assessorant a la Generalitat de Catalunya en l'aplicació de les noves competències que li otorga l'Estatut del 2006 en matèria de comunicacions electròniques. Fruit d'això, el mes de maig passat es va estrenar organitzant el primer examen de radioaficionats.

Members' corner

Nom: Ràdio Club Sabadell
Indicatiu: EA3RCN
Seu: Sabadell (Barcelona)
Contacte: ea3rcn@fediea.org
Telèfon: 670202692
Fundació: 1981
Quota anual: 10 €
QSO local: 28.723 KHz 22:30 diari


Nom: Unió de Radioaficionats de Sabadell
Indicatiu: EA3URS
Seu: Sabadell (Barcelona)
Contacte: ea3urs@fediea.org
Telèfon: 607960096
Fundació: 1992
Quota anual: 10 €
El codi Morse i la telegrafia

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

flecha izquierda
FEDI-EA banner

Copyright © 1992-2023 EA Digital Federation (FEDI-EA)